Aktuálne v Hniezdnom zrejú 3 milióny litrov whisky destilátu vo viac ako 17 000 sudoch.
Od roku 2012 mohli chuť prvej slovenskej whisky ochutnať jej milovníci v Českej republike, Poľsku, Nemecku, Rakúsku, Španielsku, Taliansku, Francúzku, Rusku, Litve, Lotyšskzu, na Ukrajine, v Gruzínsku, Mexiku, Taiwane, Vietname, Indii, USA i Číne.
Boli sme pri výbere prvej 10-ročnej slovenskej whisky. Čím je iná?
Svetové značky whisky majú roky tú istú nezameniteľnú chuť. Slovenskéhmu výrobcovi whsiky, spoločnosti Nestville, tento rok dozrel prvý desaťročný destilát. Forbes bol pi výbere jeho špeciálnej edície Master Blender 2019. U hlavnej technologičky pálenice v Hniezdnom Lucie Jakubíkovej sme pri tejto príležitosti zisťovali, či desaťročie stačí, aby nová značka whisky získala svoj charakter.
Výber prvej slovenskej desaťročnej whisky prebiehal na diaľku. Konateľ Nestville Distillery Ladislav Gurega, šéfka Grand Hotela Kempinski Vysoké Tatry Kathrin Noll, svetový barman a spolumajiteľ londýnskeho baru Kwānt Errik Lorincz a ja, ako zástupca magazínu Forbes, sme dostali poštou tri vzorky.
Nestville Whisky Single Barrel
CHRISTMAS EDITION
je špeciálna vianočná edícia pre rok 2019
v limitovanom počte fliaš.